Translate

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ δικαιούχους, κυρίως οφειλές σε βιολογικά, νιτρορύπανση.

Σχετική εικόνα
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε πληρωμές, από τις 25 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2017, συνολικού ύψους 2.981.751 ευρώ, σε 261 δικαιούχους,. Στις πληρωμές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων υπόλοιπα από βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, νιτρορύπανση, ολοκληρωμένη τεύτλων και καπνού, αμειψισπορά και προγράμματα ελαιουργικών φορέων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις νέες πιστώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Ακόμη υπάρχουν μικρές πληρωμές δωρεάν διανομής φρούτων και αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Έχουμε επίσης κάποιες πληρωμές για μεταφορικά νησιών Αιγαίου Πελάγους και πληρωμές Ομάδων Τοπικής Δράσης Leader (Μέτρο 19.1). Επίσης υπογράφηκε η δεύτερη κατά σειρά τροποιητική απόφαση για την μεταφορά κονδυλίων από την προηγούμενη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση.

Διαβάστε αναλυτικά τις πληρωμές

Όσον αφορά την τροποιητική απόφαση απόφαση, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, αναφέρει ότι οι πιστώσεις για την εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2017, που θα καταβληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π∆Ε), ανέρχονται σε 11.330.032,65 ευρώ. Η καταληκτική ηµεροµηνία ολοκλήρωσης των πληρωµών αναφέρει ότι είναι η 31/12/2017, σύμφωνα µε το ΠΑΑ 2014-2020 όπως τροποποιείται και ισχύει.
Διαβάστε την απόφαση

Στο μεταξύ με καθυστέρηση δύο περίπου εβδομάδων, από τον αρχικό σχεδιασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι εξισωτικής των ετών 2012-2015. Αν και ο Οργανισμός προγραμμάτιζε να προχωρήσει στην έκδοση των πληρωμών έως τις 15 με 20 Ιουλίου, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, όπως υποστηρίζει, δεν έγινε τελικά η πληρωμή.
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου