Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Αγροτικές Επιδοτήσεις 2019


Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτικες επιδοτησεις 2019

Πιστώνονται 683 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών


  • Απόλυτη επιβεβαίωση των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη αποτελεί η επικείμενη πίστωση, από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24/10/2019, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019.
  •  Ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιμη πριν από την εθνική μας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως.
  •  Παράλληλα, έχουν γίνει ενέργειες προς την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε οι αγρότες που διαθέτουν λογαριασμούς σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα να «δουν» τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (25/10/2019).
  •  Σημειώνεται ότι η πίστωση, συνολικού ύψους 683.052.227,06 ευρώ (403.917,58 ευρώ περισσότερα από πέρυσι) αφορά 538.037 δικαιούχους (1.790 περισσότερους από το 2018).
  •  Με βάση την ΚΑΠ που ισχύει για την περίοδο 2015 – 2020, όπως αυτή εξειδικεύεται στην εθνική νομοθεσία, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους Έλληνες αγρότες για το 2019, ανέρχονται σε 2.022.400.000 ευρώ ήτοι 166.9270.000 ευρώ περισσότερα από το 2018. Από το ποσό αυτό, 1.091.170.000 ευρώ προορίζονται για τη βασική ενίσχυση550.385.000 για το πρασίνισμα, 36.692.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών) και 344.153.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
  •  Το υπόλοιπο ποσό της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2019, κάτι το οποίο επίσης έχει επισημάνει ο κ. Βορίδης στις σχετικές δηλώσεις του.
  •  Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2019 θα καταβληθούν ενισχύσεις προκαταβολής σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, για τη Βιολογική Γεωργία, τη Βιολογική Κτηνοτροφία, το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, τις Σπάνιες Φυλές, τους Ορυζώνες, την Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και τη Μείωση Νιτρορύπανσης.
  • Επιπλέον, έως το τέλος του έτους 2019 θα καταβληθούν ενισχύσεις εκκαθάρισης σε δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης, εκτιμώμενου ύψους 235 εκατ. ευρώ.
Πηγή: agrocapital.gr

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση εκκαθάρισης πληρωμής του έτους εφαρμογής 2018 των αιτήσεων των δικαιούχων του Μέτρου 11-Βιολογικές Καλλιέργειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακοίνωση εκκαθάρισης πληρωμής του έτους εφαρμογής 2018 των αιτήσεων των δικαιούχων του Μέτρου 11-Βιολογικές Καλλιέργειες

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης των αιτήσεων των δικαιούχων του Μέτρου 11-Βιολογικές Καλλιέργειες για το έτος εφαρμογής 2018 και για τις Δράσεις της Βιολογικής Γεωργίας και Βιολογικής Κτηνοτροφίας.
Οι δικαιούχοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες υπολογισμού της πληρωμής τους με χρήση των προσωπικών κωδικών μέσω της εφαρμογής του Μέτρου 11 που βρίσκεται στην διαδικτυακή εφαρμογή ( https://p2.dikaiomata.gr/Organics16 ).
Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής από την Τρίτη 15.10.2019 έως και την Δευτέρα 21.10.2019 μέσω της παραπάνω εφαρμογής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη στο https://www.opekepe.gr/el/?option=com_content&view=article&id=3468

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Μετασυλλεκτικές εφαρμογές για την προστασία των δέντρων τον χειμώνα



Πρόβλημα:
Από πολυετή στοιχεία φυλλοδιαγνωστικών αναλύσεων σε οπωρώνες, προκύπτει ότι διαχρονικά υφίσταται εκτεταμένη ανεπάρκεια Βορίου, Ψευδαργύρου, Ασβεστίου ή και συνδυασμός αυτών στην ελληνική επικράτεια και σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Τι προκαλεί:

Η έλλειψη αυτών των στοιχείων κάνει τα δέντρα ιδιαίτερα ευπαθή σε πρώιμους και όψιμους παγετούς, καθώς μειώνεται η συγκέντρωση των ηλεκτρολυτών στους κυτταρικούς χυμούς.
Επιπρόσθετα, δημιουργούνται προβλήματα στην ανάπτυξη του γυρεοσωλήνα και στη σύνθεση των αυξητικών ορμονών με άμεση συνέπεια τη μείωση της ανθοφορίας και της καρπόδεσης.

Λύσεις:

Οι αποτελεσματικότεροι τρόποι αντιμετώπισης της ανεπάρκειας στοιχείων σε ελιά, μηλοειδή και πυρηνόκαρπα είναι:

✔  H συνδυασμένη διαφυλλική εφαρμογή των Βορίου, Ψευδαργύρου, Ασβεστίου  μετασυλλεκτικά που προσφέρει μια ευέλικτη λύση, με την οποία επιτυγχάνεται η προσθήκη θρεπτικών στοιχείων σε δόσεις που επιλέγει ο παραγωγός.
✔  H συνδυασμένη διαφυλλική εφαρμογή των Βορίου, Ψευδαργύρου, Ασβεστίου  μετασυλλεκτικά προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο εφαρμογής θρεπτικών στοιχείων με τη χρήση λιγότερων σκευασμάτων.

Εφαρμογή:

Οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινούν μετασυλλεκτικά, ανάλογα με την καλλιέργεια, από τα μέσα Καλοκαιριού μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου, όταν το φύλλωμα είναι υγιές και πράσινο, πριν ξεκινήσει η φυσιολογική αλλαγή του χρώματος και η φυλλόπτωση.
Απαραίτητη είναι η ύπαρξη της μέγιστης δυνατής υγιούς φυλλικής επιφάνειας, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι αναγκαίες ποσότητες Ασβεστίου, Βορίου και Ψευδαργύρου και να μεταφερθούν από το φύλλο στα ηθμώδη αγγεία του ξύλου.
Την επόμενη χρονιά, όταν ξεκινούν και φουσκώνουν οι οφθαλμοί, τα δέντρα χρησιμοποιούν τα στοιχεία που έχουν αποθηκευθεί από την εφαρμογή αυτή για να παράξουν τους απαραίτητους υδατάνθρακες και να έχουν ένα «δυνατό ξεκίνημα» που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ποσότητας και της ποιότητας της παραγωγής.

Επιπλέον, με τη μετασυλλεκτική εφαρμογή των Βορίου, Ψευδαργύρου, Ασβεστίου αυξάνεται η συγκέντρωση των ηλεκτρολυτών στους κυτταρικούς χυμούς, με αποτέλεσμα τα δέντρα να παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερη αντοχή σε πρώιμους ή όψιμους παγετούς.

  Ρόλος Βορίου

Αυξάνει την αντοχή του φυτού σε παγετούς
Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη βλάστηση της γύρης
Βοηθάει τη δράση του Ασβεστίου
Ενισχύει την άνθηση και την καρπόδεση
Συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οφθαλμών
Βοηθάει τη μετακίνηση των σακχάρων στους καρπούς

  Ρόλος Ψευδαργύρου

Αυξάνει την αντοχή του φυτού σε παγετούς
Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη βλάστηση της γύρης
Βοηθάει τη δράση του Ασβεστίου
Ενισχύει την άνθηση και την καρπόδεση
Συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οφθαλμών
Βοηθάει τη μετακίνηση των σακχάρων στους καρπούς

  Ρόλος Ασβεστίου

Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη σύνθεση των ορμονών (Γιββερελλίνες και Αυξίνες), με συνέπεια την επιμήκυνση και διαίρεση των κυττάρων
Συμβάλλει στη βλάστηση γύρης
Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του γυρεοσωλήνα

Ενισχύει την άνθηση και την καρπόδεση.

Πηγή: farmacon.gr