Translate

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Πλήρωσε συνολικά 9 εκατ. ευρώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκαταβολή τσεκ έρχεται τέλος Οκτωβρίου και προκαταβολή νέων βιολογικών 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλήρωσε ΟΠΕΚΕΠΕ, προκαταβολή βιολογικών
Τον Οκτώβριο αναμένεται να πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ (βασική ενίσχυση) για το 2017. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα χρήματα της προκαταβολής του τσεκ αναμένεται να έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις 25 Οκτωβρίου. Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου. Επίσης για τέλος Νοεμβρίου θα γίνει προσπάθεια για την πληρωμή της προκαταβολής 70% όσων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας το 2017 (νέο ΠΑΑ). Αυτό είναι και υποχρέωση με βάση τον κοινοτικό κανονισμό. Πάντως συνεχίζονται οι πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας του προηγούμενου ΠΑΑ.

Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι πλήρωσε δικαιούχους ανειλημμένων υποχρεώσεων και ειδικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή έγινε το διάστημα από 4/10/2017 – 05/10/2017 και αφορά 9.098.176 ευρώ σε 9.546 δικαιούχους. Εκτός από βιολογικά πληρώθηκαν και δικαιούχοι για την αναδιάρθρωση αμπελώνων και την βελτίωση στην παραγωγή και εμπορία μελιού.

Επίσης πληρώθηκαν υπόλοιπα: βασικής ενίσχυσης, συνδεδεμένη βαμβακιού, ενίσχυση εαρινής και φθινοπωρινής πατάτας, μαστίχας Χίου, φάβας Σαντορίνης, γάλακτος για την παραγωγή τυριού (αγελαδινού, πρόβειου και αιγείου), σκληρό σιτάρι, παραδοσιακοί ελαιώνες και συνδεδεμένη αιγοπροβατοτρόφων (Μέτρο 2) και βοοτρόφων (Μέτρο 1), πρόβειου και αιγείου κρέατος ορεινών και πεδινών περιοχών.

Διαβάστε όλες τις πληρωμές

Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου