Translate

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πληρωμή προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης.

 Αποτέλεσμα εικόνας για πληρωμή προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης
Την πληρωμή προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) προανήγγειλε από την Καστοριά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου. «Έως τις 25 Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσει η άμεση καταβολή του ποσού των ενισχύσεων σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ποσοστό 70%», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που είχε με παραγωγούς της περιοχής την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Επίσης ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους για τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ, όπως η αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας, αλλά και για τα χρηματικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όποιες επιχειρήσεις δεν εξοφλούν μέσα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών τους Έλληνες παραγωγούς.
Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «στις ρυθμίσεις που έχουμε ετοιμάσει θα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα, ποινικές ρήτρες ακόμη και διαγραφή από το μητρώο εκείνων που δεν θα καταβάλουν τα χρήματα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών και θα συνεχίσουν να πληρώνουν με μακροχρόνιες επιταγές του Έλληνες παραγωγούς».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι «η μηλοκαλλιέργεια, από το 2018, εντάσσεται για πρώτη φορά στις συνδεδεμένες ενισχύσεις» που καταβάλει το υπουργείο και κάλεσε τους αγρότες να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενταχθούν σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου