Translate

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αίτηση για διαφυγόντα κέρδη στα βιολογικά ως 11 Νοεμβρίου

Μέχρι την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου καλούνται οι βιοκαλλιεργητές όλης της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης διαφυγόντων κερδών για τα έτη 2012.2013 και 2014 και ενίσχυσης για τα ελαιόδεντρα ύψους 90 ευρώ το στρέμμα ετησίως.


Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης έκτακτης γενικής συνέλευσης της   Ένωσης Βιοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι για να συμμετάσχει κάποιος βιοκαλλιεργητής στη διαδικασία, θα πρέπει ο ίδιος ατομικά να το αποφασίσει, ενώ τα έξοδα θα επιμεριστούν αναλογικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία διεκδίκησης, όπως αναφέρει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 διεξήχθη η δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με θέμα «Καθορισμός νομικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί για α) τη διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης για τα έτη 2012,2013,2014 όλων των βιοκαλλιεργητών και β) τη διεκδίκηση της ενίσχυσης για τους βιοκαλλιεργητές ελαιοδέντρων, βάση της Κοινοτικής Οδηγίας 1698/2005 που διέπει το πρόγραμμα καθώς και της Εθνικής Νομοθεσίας, ήτοι το ποσό των 90 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως.
Η πλειοψηφία των μελών μας έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Νομική Συμβούλου μας. Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος βιοκαλλιεργητής στη διαδικασία, θα πρέπει ο ίδιος ατομικά να αποφασίσει τη συμμετοχή του, ενώ τα έξοδα θα επιμεριστούν αναλογικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία διεκδίκησης. 
Ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής των βιοκαλλιεργητών στη διαδικασία διεκδίκησης έως σήμερα κρίνεται ικανοποιητικός, ενώ η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. Επισημαίνουμε ότι τα οποιαδήποτε οφέλη των διεκδικήσεων θα αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στη διαδικασία. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά, βιοκαλλιεργητές όχι μόνο της Λακωνίας αλλά και ολόκληρης της  Ελλάδας.
Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη αποσκοπεί να βάλει τέλος στην αυθαίρετη και ενάντια στην Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία, πρακτική των εκάστοτε Διοικούντων το Αρμόδιο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Υπηρεσίες του. Οι ενισχύσεις που δίνονται είναι 100% ευρωπαϊκές και οφείλουν να αποδίδονται στους δικαιούχους στο ακέραιο και στην ώρα τους, όπως ορίζει η Κοινοτική Νομοθεσία.  Ο Αγώνας μας συνεχίζεται και ήρθε η ώρα της δικαίωσης.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6936363268.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα»

Πηγή: agronews.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου