Translate

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτόματος συμψηφισμός επιστροφής ΦΠΑ με τον οφειλόμενο ΦΠΑ

Αγροτική Επικαιρότητα

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ ήταν προσκεκλημένος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Κος Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

 Αγρότες.
Στους αγρότες θα προχωρήσουμε στον αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής ΦΠΑ με τον οφειλόμενο ΦΠΑ από τα βιβλία και στοιχεία.
 
Για το θέμα με την άρση της απαλλαγής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
-Είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν. Θα το δούμε αυτό το θέμα και θα το συζητήσουμε με τον νέο υπ.οικονομικών για να δούμε τις μπορούμε να κάνουμε.

Επιστροφές φόρων και καθυστερήσεις.
-Δεν έχουμε δώσει εντολή να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν οι επιστροφές. Οι επιστροφές έχουν μια διαδικασία για την οποία δεν είμαι ευτυχής. Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε επιχειρήσεις, αλλά υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί από τους υπαλλήλου, και βέβαια υπάρχει και μια δυσκολία στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου. Υπό αυτή την έννοια υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές για τις οποίες δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Για την ρύθμιση των 100 δόσεων
-Οι ρύθμισης των 100 δόσεων ήταν ένα σωστό μέτρο. Στην ρύθμιση αυτή εντάχθηκαν περίπου 1.000.000 ΑΦΜ.
Θα ξαναδούμε περιπτώσεις φορολογουμένων που ενώ είχαν χρήματα να δώσουν εφάπαξ και να εξοφλήσουν, εντάχθηκαν στην ρύθμιση για να πληρώνουν με δόσεις.
Θα δούμε περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία και θα εξετάσουμε ένα κάποιος πρέπει να πληρώσει το χρέος του σε 100 δόσεις, σε 60 ή 50 ή σε άλλες δόσεις.
Από δω και στο εξής θα έχουμε μόνο την ρύθμιση για τις 12-24 δόσεις. Με αυτές θα κινηθούμε.


Για το μπόνους στις συνεπείς επιχειρήσεις.

- Πρέπει μετά τις εκλογές να νομοθετήσουμε τα φορολογικά μέτρα με τα οποία θα δημιουργήσουμε ένα φορολογικό ιστορικό φορολογούμενου. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και να ανταμείψου τους συνεπείς.


Εν.Φ.Ι.Α.

Για το 2015 δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στον Εν.Φ.Ι.Α.
Για το 2016 δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο Εν.Φ.Ι.Α.. Δεσμευθήκαμε για ένα φόρο ακίνητης περιουσίας ο οποίος θα φέρει έσοδα 2.65 δις, συνεπώς μπορεί ο φόρος αυτός μπορεί να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός στο εσωτερικό του.
-Μελετούμε προς κατάθεση στην νέα κυβέρνηση την επέκταση των απαλλαγών σε σχέση με θέματα κοινωνικά (υγείας, ανεργίας), και επίσης μελετούμε και εισοδηματικά κριτήρια.
-Μελετούμε επίσης την μεταφορά φορολογικού βάρους από τον κύριο φόρο στον συμπληρωματικό.


Σχετικά με την ασφάλεια δεδομένων.
Άνοιξε μια κουβέντα για την ασφάλεια δεδομένων για το περιουσιολόγιο.
Διαβεβαιώνουμε ότι το υπ.οικ. Παίρνει και θα πάρει μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων.
Ήμουν και εγώ θύμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Κλάπηκε κωδικός από υπάλληλο της υπηρεσίας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να δουν τα περιουσιακά μου στοιχεία και τι φόρο πληρώνω.
Δεν πρόκειται εμείς να προχωρήσουμε σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως το περιουσιολόγιο και να αφήσουμε τρύπες στο σύστημα ώστε να τις εκμεταλλεύονται κάποιοι κακόβουλοι.


Περιουσιολόγιο.
-Το περιουσιολόγιο είναι μια νέα αρχή της σχέσης του πολίτη με το δημόσιο.
ΘΑ δηλώνονται τα πάντα. 'Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ένας Έλληνας φορολογούμενος στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ακίνητα και κινητά).
Το περιουσιολόγιο θα ξεκινήσει το 2016 σε δύο φάσεις.
Από την ημερομηνία εφαρμογής του και μετά, οτιδήποτε δεν δηλωθεί, οπουδήποτε και οποτεδήποτε εντοπισθεί, θα δεσμεύεται από το Ελληνικό δημόσιο μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος, και θα μπαίνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις που θα φτάνουν την αξία του.
Θα υπάρχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας για την μη διαρροή στοιχείων σε τρίτους.


Σε ότι αφορά το θέμα του πλαστικού χρήματος
Για το αφορολόγητο θα δεχόμαστε δαπάνες οι οποίες θα έχουν πληρωθεί μόνο μέσω της κάρτας. Το ίδιο και για τις ιατρικές δαπάνες.


Φορολογική κλίμακα

Έχουμε συμφωνήσει να πάμε σε αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, και στον Κ.Φ.Δ..
Θα έχουμε προτάσεις προς την νέα κυβέρνηση για την φορολογία εισοδήματος. Επεξεργαζόμαστε την θέσπιση μιας φορολογικής κλίμακας στην οποία θα συναθροίζονται όλα τα εισοδήματα.

Πηγή: taxheaven.gr, agrocapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου