Translate

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκαν τα κατώτατα όρια πληθυσμιακής πυκνότητας των επιβλαβών οργανισμών της βαμβακοκαλλιέργειας

Ανακοινώθηκαν τα κατώτατα όρια πληθυσμιακής πυκνότητας των επιβλαβών οργανισμών της βαμβακοκαλλιέργειας
Με υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Διαύγεια καθορίζονται τα κατώτατα όρια πληθυσμιακής πυκνότητας των επιβλαβών οργανισμών της βαμβακοκαλλιέργειας, ώστε η λήψη της απόφασης επέμβασης με φυτοπροστατευτικά προϊόντα, να γίνεται σύμφωνα με τις γενικές αρχές της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας. Οι βαμβακοπαραγωγοί, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων οφείλουν να προβαίνουν στην τακτική παρακολούθηση της πυκνότητας των επιβλαβών οργανισμών, σε κάθε μία βαμβακοφυτεία τους ξεχωριστά και έχοντας υπόψη τα κατώτατα όρια επέμβασης, να λαμβάνουν την απόφαση για την έγκαιρη επέμβαση με Φ.Π. ή για την μη επέμβαση.
Δεν συνιστώνται επεμβάσεις στις βαμβακοφυτείες, χωρίς προηγούμενο έλεγχο της πυκνότητας των επιβλαβών και τη διαπίστωση των παραπάνω ορίων, διότι άστοχοι και άκαιροι ψεκασμοί αποβαίνουν εις βάρος της εξέλιξης της καλλιέργειας, της παραγωγικότητας και οικονομικότητας αυτής, του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.
Το Υπουργείο καλεί τους συμβούλους των βαμβακοπαραγωγών αλλά και τους υπεύθυνοι επιστήμονες των καταστημάτων διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στα πλαίσια άσκησης των δραστηριοτήτων τους, να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις και να συμβάλουν στην ορθή εφαρμογή τους.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου